[three_fourth]

Tot wanneer kan ik overstappen voor mijn zorgverzekering?

U kunt tot 31 december overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Na 1 januari kunt u alleen overstappen wanneer u uw oude zorgverzekering hebt opgezegd voor 31 december. In dit geval kunt u tot en met 31 januari een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Uw nieuwe zorgverzekering gaat dan met terugwerkende kracht in per 1 januari, zodat u in de tussentijd niet onverzekerd bent.

Eigen risico verhogen of niet?

Voor 2016 is het verplicht eigen risico verhoogd van € 375,- naar € 385,-. Dit is de standaard hoogte van het eigen risico bij de meeste pakketten. U kunt zelf bepalen om uw eigen risico te verhogen, dit wordt dan vrijwillig eigen risico genoemd. Het voordeel van een vrijwillig eigen risico is, dat u hiermee korting krijgt op uw maandelijkse premie. U kunt op de jaaroverzichten van de afgelopen jaren zien hoeveel eigen risico u hebt gebruikt om een keuze te maken. In het vergelijkingsoverzicht kunt u de maandpremie laten berekenen bij verschillende niveau’s van het vrijwillige eigen risico.

Eigen bijdrage medicijnen meeverzekeren?

De meeste voorgeschreven worden vergoed door de overheid, maar soms betaalt u zelf een deel eigen bijdrage. U kunt zich aanvullend verzekeren tegen deze eigen bijdrage, zodat uw zorgverzekeraar ook deze eigen bijdrage betaalt.

Wanneer is dat verstandig om te doen? Bereken daarvoor eerst wat je zelf jaarlijks kwijt bent aan de eigen bijdrage. Dat vind je eenvoudig uit met de website van de Rijksoverheid www.medicijnkosten.nl.

[/three_fourth]
[one_fourth_last]

Alle zorgverzekeraars één overzicht?


[/one_fourth_last]