Vergelijk energie

en stap eenvoudig over

Wil je besparen op je energiekosten? Grote kans dat je flink kunt besparen door over te stappen naar een andere energieleverancier. Vul je postcode in onze tool in en check direct wie de goedkoopste aanbieder op jouw adres is.

Energie vergelijken, overstappen en direct besparen

Zit u al lang bij uw huidige energieleverancier? Dan betaalt u waarschijnlijk te veel! Energiemaatschappijen belonen nieuwe klanten vaak met lage tarieven en aantrekkelijke welkomstbonussen. Vergelijk eenvoudig de aanbiedingen van alle energieleveranciers. U weet binnen enkele minuten hoeveel u kunt besparen.

Op basis van uw adres en uw persoonlijke situatie kunt u eenvoudig de verschillende aanbieders vergelijken in onze tool. Wist u dat ruim 50% van de Nederlanders minimaal 1x in de 2 jaar hun energie kosten vergelijken? De mensen die een betere deal vinden en overstappen besparen gemiddeld zo’n €250 per jaar. De moeite waard dus!

  • 100% onafhankelijk vergelijken
  • Vergelijke alle aanbieders
  • Binnen 1 minuut de beste deals

Lopende acties

Hoe vergelijk ik aanbiedingen voor energie?

In onze energie vergelijkingstool kun je jouw persoonlijke situatie invullen bij “Gegevens”. Op basis van je postcode en je huidige verbruik berekent de tool voor jouw de beste deal. In het overzicht zelf kun je nog kiezen of je grijze of groene stroom wenst.

Onafhankelijk energie vergelijken

Pakkettenvergelijker vergelijkt alle beschikbare deals van alle leveranciers die we meenemen in onze vergelijking. We geven geen voorrang aan bepaalde leveranciers of krijgen geen extra vergoeding om deals te promoten. Je krijgt op basis van je input dus gewoon de goedkoopste deal gewoon eerst te zien.

Groene stroom of grijze stroom?

Onze vergelijker toont standaard zowel grijze als groene stroom in de resultaten. Wil je liever alleen groene energie aanbiedingen zien? Dat kan! Gebruik de optie aan de linkerzijde van het scherm om alleen “groene energie” te selecteren.

Ik heb een betere deal gevonden. Hoe stap ik over?

De kans is groot dat je een betere deal vind bij een andere energieleverancier. Of misschien wel van je huidige energieleverancier. Energiebedrijven wijzigen regelmatig hun tarieven waardoor je mogelijk goedkoper uit bent. Of ze hebben een interessante (eenmalige) aanbieding of welkomst korting. Klik op “Bekijken” om naar de website van de aanbieder te gaan en daar uw nieuwe contract af te sluiten. De nieuwe leverancier zal het oude contract voor u opzeggen.

Besparen op energie

Het is natuurlijk erg prettig als je weet dat je de beste deal hebt voor je energiecontract. Je kunt daarmee honderden euro’s per jaar besparen. Je kunt echter het meeste besparen door zuinig met energie om te gaan. Dubbel glas, dak- of gevelisolatie, of spouwmuren zijn zeer goede maatregelen om minder energie te verbruiken. Ook eenvoudigere acties leveren op jaarbasis veel voordeel op. Zet de thermostaat een graadje lager en trek een dikke(re) trui aan of programmeer je thermostaat zodat hij op tijd uit gaat.

Wanneer overstappen naar een andere energieleverancier?

Dit is afhankelijk van de voorwaarden van uw huidige contract. De meeste leveranciers hanteren contracten voor bepaalde tijd of onbepaalde tijd. Met een contract voor onbepaalde tijd kunt u op ieder gewenst moment kosteloos overstappen. Hebt u een contract voor bepaalde tijd? Kijkt u dan goed naar de voorwaarden van uw overeenkomst en de regels met betrekking tot opzeggen of overstappen. Loopt uw huidige vaste contract nog 2 maanden of minder. Meestal wacht de nieuwe leverancier met overnemen van uw contract. Wilt u toch overstappen voor het aflopen van uw contract? Dan verbreekt u voortijdig uw overeenkomst. Vaak brengt uw leverancier dan kosten in rekening om het contract af te kopen.

Wat moet ik regelen voor mijn energiecontract als ik ga verhuizen?

Gaat u verhuizen? Dan kunt u uw huidige energiecontract gewoon meenemen naar uw nieuwe woning. U geeft dan uw verhuizing door bij uw huidige energie leverancier. U kunt er ook voor kiezen om een energiecontract af te sluiten bij een nieuwe leverancier. Dit kan tot enkele weken duren voordat het verwerkt wordt, dus het advies is om dit op tijd te regelen. Let hierbij op de looptijd van uw huidige leverancier. Bij een contract voor onbepaalde tijd kunt u op ieder moment kosteloos opzeggen. Bij een contract voor vaste tijd brengt uw leverancier mogelijk kosten in rekening voor het afkopen van de resterende looptijd van het contract. Het kan dan voordeliger zijn uw contractstermijn af te maken.