[cws-row cols=431 id=”cols431″][col span=9][cws-widget type=text atts='{“customize_bg”:”0″,”animate”:”0″}’]

Wanneer overstappen naar een andere energieleverancier?

Dit is afhankelijk van de voorwaarden van uw huidige contract. De meeste leveranciers hanteren contracten voor bepaalde tijd of onbepaalde tijd. Met een contract voor onbepaalde tijd kunt u op ieder gewenst moment kosteloos overstappen. Hebt u een contract voor bepaalde tijd? Kijkt u dan goed naar de voorwaarden van uw overeenkomst en de regels met betrekking tot opzeggen of overstappen. Loopt uw huidige vaste contract nog 2 maanden of minder. Meestal wacht de nieuwe leverancier met overnemen van uw contract. Wilt u toch overstappen voor het aflopen van uw contract? Dan verbreekt u voortijdig uw overeenkomst. Vaak brengt uw leverancier dan kosten in rekening om het contract af te kopen.

Wat moet ik regelen voor mijn energiecontract als ik ga verhuizen?

Gaat u verhuizen? Dan kunt u uw huidige energiecontract gewoon meenemen naar uw nieuwe woning. U geeft dan uw verhuizing door bij uw huidige energie leverancier. U kunt er ook voor kiezen om een energiecontract af te sluiten bij een nieuwe leverancier. Dit kan tot enkele weken duren voordat het verwerkt wordt, dus het advies is om dit op tijd te regelen. Let hierbij op de looptijd van uw huidige leverancier. Bij een contract voor onbepaalde tijd kunt u op ieder moment kostenloos opzeggen. Bij een contract voor vaste tijd brengt uw leverancier mogelijk kosten in rekening voor het afkopen van de resterende looptijd van het contract. Het kan dan voordeliger zijn uw contractstermijn af te maken.

 

[/cws-widget][/col][col span=3][cws-widget type=text atts='{“customize_bg”:”0″,”animate”:”0″}’]

Alle energieleveranciers in één overzicht? 

[cws_sc_button title=’Nu vergelijken’ url=’http://www.pakkettenvergelijker.nl/energie-vergelijken/’ new_tab=’0′ size=’large’ alt=’0′ full_width=’0′ custom_colors=’0′][/cws_sc_button]

[/cws-widget][/col][/cws-row]